Τιμητική εκδήλωση για την Ντόρα Μπακοπούλου

baco600
Τιμητική εκδήλωση για την διακεκριμένη πιανίστα και καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας  ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ , με την ευκαιρία εφέτος των 10 χρόνων του Φεστιβάλ , διοργανώνουν Σύλλογοι της Αίγινας υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 ώρα 8 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη

————-

.bakopoulouΗ Ντόρα Μπακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με την προτροπή και ενθάρρυνση του μαέστρου Δημήτρη Μητρόπουλου ο οποίος την άκουσε να παίζει [σε μικρή ηλικία] στη Νέα Υόρκη.
Σε ηλικία 17 ετών αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών (Α’ Βραβείο), με καθηγήτρια τη Μαρίκα Παπαϊωάννου. Συνέχισε τις σπουδές της στο Conservatoire της Γενεύης, κοντά στον Louis Hiltbrand, από όπου και αποφοίτησε (Α’ Βραβείο Δεξιοτεχνίας) με διάκριση. Μελέτησε με τον Nikita Magalof, τον Friedrich Gulda στο Σάλτσμπουργκ και τους Paul Badura Skoda και Alfred Brendel στη Βιέννη όπου και βραβεύθηκε. Επίσης έχει βραβευθεί στους διαγωνισμούς του Μονάχου (Γερμανία) και Vercelli (Ιταλία).
Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Λονδίνο, Παρίσι, Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Νέα Υόρκη). Έχει περιοδεύσει στη Γερμανία και έχει παίξει για τα Ηνωμένα Έθνη. Έχει εμφανιστεί στο Ηρώδειο, ως σολίστ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αθήνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με τους Yehudi Menuhin, Μάνο Χατζιδάκι, Δημήτρη Χωραφά, Βύρωνα Κολάση, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Δεμερτζή, Αντώνη Κοντογεωργίου, Τάσση Χριστογιαννόπουλο, Μαρία Φαραντούρη, Martha Argerich και άλλους.
‘Έχει ηχογραφήσει έργα του δυτικού ρεπερτορίου (Bach, Beethoven, Brahms, Chopin, Ravel, Scriabin, Rachmaninov) και έργα Ελλήνων συνθετών (κυρίως Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη).
Η Ακαδημία Αθηνών την έχει τιμήσει για τη μουσική προσφορά της με το Βραβείο Μοντσενίγου.
Ζει στην Ελλάδα, όπου έχει δώσει μεγάλο αριθμό ατομικών ρεσιτάλ, ενώ έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε εκδηλώσεις με τις Ελληνικές Κρατικές Ορχήστρες.
Είναι καθηγήτρια στην Ανώτερη Σχολή Πιάνου του Ωδείου Αθηνών.

Share Button