Η Αφαία υπό το φώς της πανσελήνου του Αυγούστου

afaia-panselinosΟ  εμβληματικός Ναός της Αφαίας στην Αίγινα είναι ενας από τούς καλύτερα διατηρημένους αρχαίους Ναούς στον Ελληνικό χώρο από το 500 π.Χ.      Με την ευκαιρία των ανοικτών επισκέψεων στούς αρχαιολογικούς χώρους  την 29η Αυγούστου ημέρα της  πανσελήνου του  Αυγούστου  δόθηκε η μοναδική ευκαιρία στούς Αιγινήτες αλλά και στούς επισκέπτες και φίλους του νησιού ,  Ελληνες και αλλοδαπούς , να ζήσουν την μοναδική ατμόσφαιρα του φωτισμένου ναού , από τη σελήνη αλλά  και από τό τεχνητό φώς των προβολέων που αναδείκνυε κατα τον καλύτερο τρόπο την αρχιτεκτονική αλλά και την πνευματική του διάσταση .

H  καλλιτεχνική ομάδα της Synergy of Art, παρουσίασε ενα  πρωτότυπο   χοροθεατρικό δρώμενο, με γενικό  τίτλο «ΕΝΕΡΓΕΙΑ 29 χλμ. νοτιοδυτικά», αναφερόμενο στην απόσταση που χωρίζει τον Ναό της Αφαίας από τον Παρθενώνα  .
Η εκδήλωση τελούσε  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού με την  συμπαράσταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων   και την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

αρχαιολογικοί χώροι της Αίγινας

 

 

Share Button